top of page
Αναζήτηση

Βάφουμε έναν δερμάτινο καναπέ!

Έγινε ενημέρωση: 16 Αυγ 2023



Πριν από έντεκα χρόνια, όταν ακόμα ζούσα στο Λονδίνο, αγόρασα αυτόν τον κόκκινο δερμάτινο καναπέ. Ήταν ο πρώτος καναπές που απέκτησα με δικά μου χρήματα, και, επίσης, ως μία ένδειξη προσωπικής επανάστασης ενάντια στην κυριαρχία του λευκού και του μπεζ, αποφάσισα να τον αγοράσω στο πιο ζωντανό χρώμα που βρήκα!

Τον χάρηκα, τον κουβάλησα μαζί μου σε δύο σπίτια που μετακόμισα, τον έφερα μαζί μου στην Ελλάδα, αλλά με τα χρόνια άρχισε πλέον να φθείρεται-- επίσης, για να πω την αλήθεια μου, με κούρασε το χρώμα του και ήθελα κάτι πιο ουδέτερο. Αρχισα λοιπόν να το παίρνω απόφαση ότι πρέπει να τον αποσύρω. Ώσπου ένα πρωί που έφυγαν όλοι σχολεία και γραφεία, ανασκουμπώθηκα και αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι τελευταίο: να τον βάψω! Πέρυσι είχα βάψει με επιτυχία τις δερμάτινες μπότες της μαμάς μου, οπότε γιατί να μη δοκιμάσω και σε κάτι πιο μεγάλο; Και ιδού τα αποτελέσματα: ένας καινούργιος καναπές, σε μια ζεστή απόχρωση γκρι.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, και δε διαφέρει πολύ από αυτή που ακολουθούμε για να βάψουμε έπιπλα:

-Καθαρίζουμε τον καναπέ με ένα υγρό πανάκι για να μην έχει σκόνη και λεκέδες

-Επιλέγουμε την απόχρωση που θέλουμε. Μπορείτε να δείτε χρώματα εδώ. Για ένα γκρι/μπεζ όπως αυτό που χρησιμοποίησα εγώ, δείτε την απόχρωση εδώ.

-Ενυδατώνουμε το πινέλο μας

-βουτάμε τη μύτη του πινέλου στο χρώμα, και αρχίζουμε να βάφουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία ΛΕΠΤΗ στρώση χρώματος. Μην 'παστώνετε' το χρώμα, γιατί όταν στεγνώσει θα σας ραγίσει μόλις καθίσετε! Απλώστε το καλά καλά, και ας χρειαστούν περισσότερα από ένα χέρια.

-περνάμε τον καναπέ δύο ή τρία χέρια χρώμα, μέχρι να καλυφτεί τελείως

-αφού στεγνώσει και το τελευταίο χέρι, περνάμε όλο τον καναπέ με διάφανο κεράκι. Απλώνουμε με πανάκι ή με το ειδικό πινέλο.

Και τελειώσατε! Με γειά ο καινούργιος σας καναπές! Του έχετε δώσει μια καλή παράταση!


Για περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες μπορείτε να παρακολουθήσετε το βιντεάκι πάνω, όπου απαντώ στις βασικές ερωτήσεις για το βάψιμο δερμάτινου καναπέ και σας δείχνω τι να προσέχετε αν αποφασίσετε να το επιχειρήσετε κι εσείς! (και φυσικά αν έχετε επιπλέον απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου).


Καλή, δημιουργική μέρα!


xoxo

Ρίτα


1.671 Προβολές2 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page