top of page
Αναζήτηση

Πασχαλινή Καπελιέρα - βήμα βήμα οδηγίες

Καλημέρα! Σήμερα σας έχω ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ tutorial από την Ιταλία!


Η Laura Brugnoli από το Shabby Life έφτιαξε αυτή την πανέμορφη καπελιέρα και μας δείχνει βήμα βήμα πώς να πετύχετε το παλαιωμένο ύφος και πώς να μεταφέρετε στην επιφάνειά σας οποιοδήποτε σχέδιο εκτυπώσετε με εκτυπωτή laser.



Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες βήμα βήμα εδώ: https://vintagepaint.it/cappelliera-stile-vintage-pasqua/


  1. ανακατέψτε Σκόνη Διαμόρφωσης με Soft Sand (ή το χρώμα της επιλογής σας) και απλώστε στο κουτί ώστε να δημιουργήσετε ανάγλυφη υφή. Περιμέντε να στεγνώσει.

  2. Περάστε ένα στένσιλ με Warm Latte (ή το χρώμα της επιλογής σας)

  3. Προαιρετικά: μεταφέρετε πάνω ένα σχέδιο που θα εκτυπώσετε σε εκτυπωτή Laser. Θα βρείτε τις μεταφρασμένες οδηγίες και γι'αυτό πιο κάτω.

4. Αραιώστε λίγο Warm Brown σε ένα μπολάκι και περάστε το σε κάποια σημεία. Αφήστε το χρώμα να τρέξει και ταμπονάρετε ελαφρά. Αν χρειαστεί ψεκάστε με νεράκι και ξαναταμπονάρετε. Έτσι θα δημιουργήσετε το εφέ παλαίωσης, δηλαδή τις καφέ σκιάσεις που βλέπετε στη φωτογραφία.

5. Προαιρετικά: προσθέστε ένα ξυλόγλυπτο Woodwill όπως αυτό το ωραίο φιογκάκι.



Για να μεταφέρετε το σχέδιο που θα εκτυπώσετε σε εκτυπωτή laser, θα βρείτε τις οδηγίες και τις φωτογραφίες βήμα βήμα εδώ: https://vintagepaint.it/trasferire-immagini-con-il-primer-vintage/

  1. Εκτυπώνετε το σχέδιο που θέλετε σε έναν εκτυπωτή Laser. Αν έχει κείμενο, εκτυπώστε το αντίστροφα, ώστε όταν μεταφέρετε το σχέδιο να σας βγει το κείμενο σωστά!

  2. Κόψτε γύρω γύρω το περίσσιο χαρτί από το σχέδιό σας. Δε χρειάζεται να το κόψετε με πολλή ακρίβεια.

  3. Εφαρμόζουμε Primer & Sealer στην επιφάνεια που θα μπει το σχέδιο. Δεν το αραιώνουμε!

  4. Αμέσως (για να μη στεγνώσει) περνάμε με ένα πινέλο Primer & Sealer και στο μπροστινό μέρος της εικόνας που θα μεταφέρουμε. Την τοποθετούμε στην επιφάνειά μας. Η "καλή" πλευρά της εικόνας θα είναι προς τα κάτω!

  5. Περιμένουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ώρες για να στεγνώσει καλά.

  6. Βρέχουμε με ένα ψεκαστήρι καλά το χαρτί μας για να μουσκέψει. Απαλά αφαιρούμε με το δάχτυλο το χαρτί. Στην επιφάνειά μας θα έχει μείνει μόνο το σχέδιο! **Προσοχή! Αυτό το στάδιο θέλει προσοχή. Αν τρίψετε πολύ έντονα θα φύγει και το σχέδιο μαζί με το χαρτί. Αν δεν τρίψετε αρκετά έντονα, δε θα φύγει το χαρτί. Κάντε εξάσκηση για να βρείτε τη σωστή πίεση. Καλή επιτυχία!




35 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page