top of page
Αναζήτηση

Ανακαινίστε το σπίτι σας με χρώματα κιμωλίας!

Έγινε ενημέρωση: 29 Δεκ 2023

🌸🌸 Καλό μήνα!!! ❄️❄️

Σήμερα θα σας δείξω μία καινούργια γωνίτσα που έφτιαξα στο σπίτι μου, χρησιμοποιώντας έπιπλα και αξεσουάρ που είχα πεταμένα στην αποθήκη.

Συγκεκριμένα, για να φτιάξω αυτή τη γωνιά χρησιμοποίησα:

έναν παλιό μπουφέ

μια παλιά καρέκλα

ένα φτηνό κάδρο

έναν παλιό καθρέφτη

Μπουφές

Τον μπουφέ τον αγόρασα πριν τουλάχιστον 10 χρόνια, και ούτε που θυμάμαι τι χρώμα είχε στην πρώτη του ζωή 😁 Το έβαψα πολλές φορές -λευκό, γκρι, μπλε- και έμαθα πολλές τεχνικές πάνω του.

Για την τελική του μορφή, επέλεξα ένα από τα πλέον αγαπημένα μου χρώματα, το Soft Beige, ένα ουδέτερο, γλυκό μπεζ με γκρι τόνους που ταιριάζει με τα πάντα. Για να του δώσω χαρακτήρα, άλλαξα τα πόμολα, έβαλα στα πορτάκια το transfer White Magnolia, και στο πλαίσιο γύρω από τα πορτάκια έκανα blending Soft Beige & French Beige για να τα φωτίσω. Πιο συγκεκριμένα, έβαλα και τα δύο χρώματα μαζί νωπά με ταμποναριστές κινήσεις, σβήνοντας το ένα μέσα στο άλλο για να πετύχω αυτή τη διακριτική 'συννεφιασμένη' όψη.

Όπως βλέπετε, έβαψα με την ίδια απόχρωση, Soft Beige, και τον τοίχο πίσω και δίπλα του. Ήθελα να δώσω έμφαση στα λευκά και ροζ στοιχεία και να μη "μπουκώσω" το χώρο. (Αν θέλετε να βάψετε τοίχους, πολλές από τις αποχρώσεις Vintage Paint βγαίνουν και σε συσκευασίες 2.5 λίτρων.)

Καρέκλα & Καθρέφτης

Η καρέκλα δίπλα στον μπουφέ βάφτηκε με Faded Rose & Antique Rose (το πιο ανοιχτό χρώμα), ενώ στον τοίχο πάνω από τον μπουφέ έβαλα τον καθρέφτη από το ΙΚΕΑ, τον οποίο έβαψα με τις ίδιες αποχρώσεις της καρέκλας μαζί με σκόνη διαμόρφωσης (δείτε το βιντεάκι κάτω).

Πρώτα λοιπόν έβαψα με Antique Rose, στο οποίο πρόσθεσα Σκόνη Διαμόρφωσης σε αναλογία 1:4, και αφού στέγνωσε, έκανα ένα ακόμα χέρι Antique Rose, αυτή τη φορά χωρίς τη σκόνη.

Τα στριφογυριστά σχεδιάκια πάνω τα έβαψα με το χρυσό μεταλλικό χρώμα της Vintage Paint, το οποίο χρησιμοποίησα και για το κάδρο στον άλλο πίνακα, πάνω από την καρέκλα.


Βάζο

Το βάζο πάνω στον μπουφέ ήταν κρυστάλλινο. Μου άρεσε πολύ το σχήμα του αλλά δεν ταίριαζε καθόλου στο σπίτι μου.

Το έβαψα λοιπόν με τα χρώματα τεχνοτροπίας Vintage Paint και έκανα εφέ πέτρας. Συγκεκριμένα, έβαλα το λευκό αστάρι τεχνοτροπίας και από πάνω το χρώμα τεχνοτροπίας Soft Beige.


Κάδρο

Το κάδρο το έβαψα με το χρυσό μεταλλικό χρώμα Vintage Paint αφού κόλλησα στο πάνω μέρος ένα μικρό ξυλόγλυπτο. Έκανα τρεις στρώσεις, καθώς αυτό το χρώμα στο πρώτο χέρι αφήνει μια ημιδιάφανη λάμψη και χρειάζεται τουλάχιστον δύο με τρία για απόλυτη κάλυψη.

Μετά έκοψα ένα χαρτί ακουαρέλας στο μέγεθος του κάδρου και πάνω πέρασα το transfer Overflowing Love.


Ελπίζω να σας αρέσει η νέα γωνίτσα μου!

Εσείς έχετε παλιά έπιπλα και αντικείμενα που θα μπορούσατε να ανακυκλώσετε δημιουργικά, για να ανανεώσετε το χώρο σας;

165 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page