top of page
Αναζήτηση

Μπαμπού καρέκλες - βάφονται;


Πριν λίγο καιρό μία αγαπημένη οικογενειακή φίλη, η κυρία Νένη μας, μου έφερε ένα σαλονάκι μπαμπού που είχε ξεχασμένο σε μια αποθήκη για να δούμε αν μπορούμε να το σώσουμε!

Δεν είχε μεγάλες φθορές, αλλά σε πολλά σημεία είχε ξεφλουδίσει και το χρώμα είχε ξεθωριάσει. Δοκίμασα λοιπόν να δω πώς μπορώ να το ανανεώσω!


ΒΗΜΑ 1: Τρίψιμο

Η πιο βαρετή δουλειά! Έβαλα τις καρέκλες και το τραπεζάκι ένα ένα πάνω σε έναν πάγκο, πήρα γυαλόχαρτα (λειαντικά σφουγγαράκια) και τα έτριψα ΠΟΛΥ καλά μέχρι να φύγουν όλες οι φλούδες. Έκανα τη δουλειά ΈΞΩ με ΜΑΣΚΑ!


ΒΗΜΑ 2: Καθάρισμα 💦💧

Πήρα το λάστιχο και τα έπλυνα πάρα πολύ καλά για να φύγουν όλες οι σκόνες και οι φλούδες. Μετά τα άφησα στον ήλιο για να στεγνώσουν ☀️ ☀️ (ήταν καλοκαίρι, οπότε στέγνωσαν αμέσως!)


ΒΗΜΑ 3: Βάψιμο

Επέλεξα την απόχρωση Vintage Tea της Vintage Paint, και πέρασα το χρώμα με ένα λεπτό επίπεδο πινέλο για να καλύψω τις μεγάλες επιφάνειες και με στρόγγυλα πινελάκια με μυτούλες για να μπω στις δύσκολες περιοχές.

Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα μεγάλο επίπεδο πινέλο και να απλώσετε το χρώμα ελαφρώς νερωμένο, με πιο αδρές κινήσεις, ώστε να ποτίσει πιο βαθιά με λιγότερη προσπάθεια. Επιλέξτε όποια τεχνική είναι λιγότερο επώδυνη για εσάς - είναι δουλειά της λεπτομέρειας και όχι ιδιαίτερα ευχάριστη, καθώς έχει πολλά δύσκολα σημεία!


👉 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όποια άλλη απόχρωση θέλετε, όπως πχ Antique Sand! Φροντίστε πάντως να είναι κοντά στο αρχικό χρώμα, γιατί αλλιώς θα χρειαστείτε περισσότερα χέρια για να πετύχετε κάλυψη παντού.


ΒΗΜΑ 4: Σφράγισμα

Εγώ σφράγισα με το Ultra Mat Βερνίκι. Χρησιμοποίησα τα ίδια πινέλα και την ίδια διαδικασία. Αν το σαλονάκι είναι σε μπαλκόνι που προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες, μπορείτε να περάσετε και κερί. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που θα φθαρούν πιο εύκολα - κάθισμα, χέρια, το πάνω μέρος της πλάτης, και σίγουρα τα ποδαράκια!


ΒΗΜΑ 5:

Καθίστε στο καινούργιο σας σαλονάκι και απολαύστε τον καφέ σας στο μπαλκόνι ή στην αυλή σας! ☕



Έχετε ερωτήσεις; Ρωτήστε με στα σχόλια!


Καλή επιτυχία!

349 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page